Artikelkatalog.se Alla artiklar på ett ställe

Ett händelserikt år för London

03.12.2012 · Posted in Resor & turism

2012 kommer att bli ett mycket händelserikt år för världsstaden London. Som de flesta städer listar man gärna årtal när man pratar om dess historia; 43 e. kr. anlades vad som då kallades Londinium vilket räknas som Londons födelse, 1666 härjar en stor brand i London som förstör över 12 000 hus och 1863 öppnas Londons tunnelbana och blir då världens första. Idag är London ett av världens mest populära resmål som årligen lockar miljontals turister och studerande som kommer för att lära sig språk engelska. 2012 kommer antagligen att se fler besökare än någonsin då man i sommar kommer att fira både drottningens 60-års jubileum på tronen och de olympiska spelen.

Årets största händelse i London är de olympiska spelen och de paralympiska spelen. Detta är tredje gången London står värd för olympiaden, ett världsrekord bara det. De tidigare gångerna var 1908 och 1948. För hundra år sedan ingick sporterna cykelpolo och dragkamp i spelen, men de är idag ersatta av moderna sporter så som BMX cykling och kanot sprint. De allra flesta biljetterna sålde slut direkt nu väntar många utan biljetter på att försäljningen av resterande biljetter ska påbörjas, speciellt för populära publiksporter så som friidrott, hästsport, simning och fotboll. För de som ännu inte har biljetter är det ända väl värt att besöka London under de olympiska spelen, inte minst för atmosfären men också för att se till exempel maratonloppet som är gratis.

Efter de olympiska spelen arrangeras de paralympiska spelen på samma arenor. De paralympiska spelen har växt sedan starten i London 1948 och är idag ett viktigt sprortevenemang liksom olympiaden i sig självt. Här tävlas i 20 grenar så som rullstolstennis och rullstolsrugby, segling, bågskytte, hästsport och friidrott, för att nämna några.

Innan sporten tar över staden firas drottning Elizabeth II diamant jubileum som monark. Elizabeth är drottning inte bara i Storbritannien utan även i 15 andra länder som alla är del av the Commonwealth, däribland Papua Nya Guinea, Nya Zeeland, Australien, Kanada och Jamaica. Elizabeth har varit drottning sedan 1952 då hon tog över efter att hennes far, kung George VI avled. Diamantjubileet kommer att firas under hela året med fokus på en långhelg 2-5 juni. Då kommer tusentals besökare att resa till London och för den som är intresserad av kungahuset är detta ett utmärkt tillfälle att uppleva samma rojalistiska glädje som under fjolårets kungliga bröllop i London. Även i andra delar av landet och i omvärlden kommer det att firas med konserter och gatufester.

Planerar man ett besök till London senare under året är det en god idé att boka resa och boende i tid. För den som vill spendera en längre tid i staden kan man kontakta språkreseförmedlingar och undersöka deras kursutbud, då en språkkurs är ett utmärkt sätt att vistas under en längre tid i London. Till exempel ESL Språkresa erbjuder ett stor antal kurser här. London erbjuder utöver sport och kungahus även fantastiska möjligheter till shopping och god mat, speciellt om man söker mat från runt om i världen. I London möts man inte bara av traditionell engelsk pub-kultur utan av människor, mat och musik från hela världen, vilket gör London till en så fascinerande stad.

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.