Artikelkatalog.se Alla artiklar på ett ställe

Att fördriva sin tid

03.19.2012 · Posted in Hobby & fritid

I motsats till samhället i stort så finns det de som faktiskt får mer fritid och behöver hitta på saker att fördriva den tiden med. Det kan vara så att man läst Timothy Ferriss 4-timmars arbetsvecka eller helt enkelt att man prioriterar sin fritid av andra orsaker. Oavsett orsaken till att man har ett ”överskott” av tid så kommer här några förslag på hur man kan fördriva denna på olika sätt;

Spela Wordfeud

Många idag har smartphones och ett spel till dessa smarta telefoner har spridit sig som en löpeld: Wordfeud. Spelat Wordfeud är en elektroniska variant av klassikern Alfapet med skillnaden att det spelas i telefonen. Man kan välja att spela mot personer man känner eller mot främlingar och man kan spela med klassisk bricka eller ett slumpat mönster.

Det är lätt att bli biten av Wordfeud och en av de stora fördelarna med spelet är att man aktiverar hjärnan och även lär sig nya ord. En nackdel är att det är svårt att se om ens motståndare fuska i Wordfeud, men spelar man med sina vänner så slipper man förhoppningsvis den problematiken.

Spela MMORPG

Om du redan testat tipset ovan och vill ge dig på något mer komplicerat så kan du testa att spela massively multiplayer online role-playing game, oftare förkortat till MMORPG.

MMORPG  är en genre av datorrollspel där ett stort antal spelare interagerar med varandra i en virtuell värld. Det finns ett stort antal spel, men det som totalt dominerar MMORPG-världen är World of Warcraft, ofta förkortat WoW som har 2/3 av alla spelare i genren

Se en bra film

För att återgå till något mindre komplicerat så finns det stora möjligheter att fördriva tiden genom att helt enkelt välja att se en bra film. Du kan välja att se en film på bio eller i något av formaten som används hemma. Att hitta bra filmer är sällan svårt, men eftersom det är högst personligt vad man anser vara en bra film så kan IMDB.com vara en bra källa där många personer kan och har tyckt till om filmer genom åren. Där kan man få många bra filmtips!

Avslutningsvis och lite av en klassiker…

Gå på krogen

Att gå på krogen har många fördelar, men det kanske inte passar alla. Ett tips för att göra krogrundan lite mer spännande är att åka till en ny stad och göra en krogrunda på egen hand. Först läser man en krogguide för den aktuella staden och bestämmer sig för en krog som man tror kan passa som startpunkt. Därefter är det upp till en själv att vara framåt och social och skapa kontakt med personer som man kan anta kommer gå vidare på en krogrunda och försöka haka på. Om inte det lyckas på första stället går man till nästa som man bestämt redan innan. Tre viktiga tips;

  1. Ge inte upp för tidigt! Det kan vara svårt och ovant att ta kontakt på detta sätt, men när man väl lyckas blir kvällen oftast extremt rolig!
  2. Var försiktig i ditt val av sällskap! Fel sällskap kan innebära stora problem, men det är ofta lätt att känna igen när det är bättre att tacka för sig och gå vidare.
  3. Ta det lugnt med spriten!

 

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.