Artikelkatalog.se Alla artiklar på ett ställe

Några restips ut i världen

03.20.2012 · Posted in Resor & turism

Oavsett om du tänker resa kort som till Amsterdam, lite längre och bekvämt som till Japan eller kanske lite mer äventyrligt i form av en trekkingresa i Vietnam så har alla resor oavsett längd eller grad av äventyrlighet några gemensamma punkter som kan vara bra att tänka på.

 • Planering
  För det mesta är det bra att noga ha planerat sin resa, så man inte råkar ut för alltför stora överraskningar under resan.
 • Packlista
  En bra packlista som grund kan du ta fram på packlista.com.
  Jag har alltid med en liten fällkniv, men kom ihåg att fällkniven inte får packas i handbagaget!
 • Försäkringar
  Se över dina försäkringar och att de täcker allt du har planerat att göra (och lite till om du åker på äventyrsresa där vad som helst kan hända).  Dina försäkringar skall minst innehålla ett grundskydd, om det behövs längs resans gång. Det går alltid att teckna tilläggsförsäkringar om du får behov av det längs resan, tex när du behöver en MC-försäkring.
 • Ekonomi och pengar
  Försök planera hur mycket pengar du har råd att avvara per dag. Det är inte roligt att behöva leva snålt när man är på resande fot, men det är ännu värre att bli strandsatt utan tillgångar. Kanske det är bättre att göra en kortare resa eller ordna med billigare boende?
  Se dessutom till att ha 2 olika kredit- eller  bankkort i den händelse av att ett kort skulle försvinna. Dessa förvaras så klart aldrig tillsammans! Och du, utomlands gäller ofta att cash is king.

Nu får du kika runt på nätet och skaffa massor med information och framförallt inspiration för att göra din resa till ett minne för livet!

Bon voyage!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.