Artikelkatalog.se Alla artiklar på ett ställe

Guld, valutor eller börsen istället för pension

03.22.2012 · Posted in Ekonomi & försäkringar

Pension. Smakar man på ordet pension så känns smaken lite besk numera. Alla som vågat öppna sitt orangea kuvert har förmodligen behövt sätta sig ner och läsa det en gång till när man inser hur framtiden kan komma att se ut. Finns det då något man kan göra för att förbättra sitt läge den dagen det är dags att sluta jobba?

Guld

Priset på guld håller idag en historiskt hög nivå och allt tyder på att det inte kommer mattas av under överskådlig tid. Att lära sig köpa guld för att senare sälja med vinst är en metod som skulle kunna dryga ut pensionen den dag det är dags. Tyvärr är det samtidigt en något osäker metod då det inte finns några garantier för att priset på guld faktiskt kommer att fortsätta stiga, men som redan nämnts – under överskådlig tid syns ingen avmattning och skulle en avmattning ändå ske så har man fortfarande guld kvar att sälja vid ett senare tillfälle, men då med risken att man får mindre tillbaka än man själv betalat för guldet.

Börsen

Att handla på börsen kan vara så mycket mer än aktier. Det finns el- och oljebörs om man vill hålla sig inom energi. Det finns råvarubörs med skog, metaller och matvaror och slutligen valutabörsen där olika valutor ställs mot varandra. Om man jämför köp och säljkurserna på dessa ”produkter” så finns alltid en liten marginal att skära av, men som med allt gäller det att ha kunskap, känsla och en god portion tur.
Skulle man vilja ge sig in på just valutahandel så finns en finsk sajt, valuuttamuunnin, som ger jämförande kurser på olika valutor.

Kreditkort

Om inget annat hjälper eller man ser någon annan lösning så återstår bara en lösning på framtidens pensionsproblem – samla bonuspoäng på kreditkort idag så du kan leva på poängen när det blir dags 😉

Skämt åsido, kreditkort är såklart ingen riktig lösning, men möjligen kommer man behöva hitta alternativa lösningar för att ha råd med en någorlunda trevlig pension den dag det är dags! Frågan är bara vad och hur man ska våga satsa för att hitta avkastning som är någorlunda säker investering för framtiden. Ser man till dagsläget så är både guld och börsen tämligen säkra alternativ om man tittar historiskt då dessa generellt sett har en uppåtgående trend med viss variation. Men den som lyckas hitta morgondagens vinnare redan idag – den kanske kan räkna med tidig pension dessutom.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.