Artikelkatalog.se Alla artiklar på ett ställe

Låna pengar på nätet

03.29.2012 · Posted in Ekonomi & försäkringar

Förbi är de dagar då man gick till (ibland den enda) banken på orten, bad försiktig om ett lån efter att man visat sitt inre för en bankman som fått bedöma om man är banken värdig. Efter Internets genomslag har dessa saker förändrats kraftigt till kundens bästa. Inte nog med att det idag finns betydligt fler möjligheter att låna pengar, som kund kan man även lätt jämföra de olika villkor som olika långivare erbjuder. Man kan till och med få långivarna att slåss om att få låna ut pengar till just dig, och då slåss de genom att erbjuda bästa villkoren.

Några tips innan du lånar

Som vanligt gäller att man inte ska ta större lån än man verkligen behöver, men idag verkar få långivare riktigt bry sig om detta utan är ganska ivriga att låna ut pengar.

Ställ långivarnas villkor mot varandra. Kanske du känner dig tryggare med att gå till din lokala bankman, men om du kan vara nöjd med att kommunicera med långivaren via telefon eller e-post så kan du förmodligen få bättre villkor via någon form av Internet-långivare.

Kolla om det finns någon form av rabatt. Som medlem i fack, föreninger etc kan du vara berättigad till olika former av rabatter.

Kolla alla kostnader för lånet. Kom ihåg uppläggningavgifter, aviseringsavgifter etc.

När du jämfört – pruta!! Pruta mera och sedan lite till!

Hur går man vidare

Kolla runt på de olika långivarnas sajter på nätet och jämför villkoren de erbjuder (men kom ihåg att allt är förhandlingsbart!) Om du vill vara lite lat går du till någon av de sajter som jämför olika villkor och en bra start skulle i så fall kunna vara www.iumab.se. Där hittar du lån du information om lån från olika långivare som till exempel Freedom Finance, SEB, Swedbank, Wasa Kredit eller kanske du blir sugen på ett Thorn Lån

Lycka till med ditt lån – och kom ihåg att pruta!!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.