Artikelkatalog.se Alla artiklar på ett ställe

Ge katten en egen entré

03.29.2012 · Posted in Djur & husdjur

Om du har katt så finns det flera fördelar att installera en kattlucka, men det finns även några nackdelar så det gäller att tänka igenom sitt val noggrant. När man ska välja kattlucka så är det ofta priset man funderar över först, men det finns andra aspekter som är viktiga att tänka igenom innan man funderar över om en kattlucka är prisvärd eller ej. Eftersom det finns kattluckor i väldigt olika prisklasser innebär det att de också har väldigt olika egenskaper.

Kattlucka kan man köpa från några hundralappar till några tusenlappar och så klart är det väldig skillnad på vad man får.

Du kan välja en enkel kattlucka, som kanske passar bäst för den som bor lite avskilt.
De har oftast få lägen där luckan antingen är stängd eller helt öppen för passage i båda riktningar. De flesta enklare kattluckor har även lägen så man kan tillåta in- eller utpassage.

Bor man i ett område där det finns gott om katter så kan det vara skönt att se till att det är just ens egen katt som kan nyttja kattluckan, så det inte helt plötsligt blir ett helt kattparty i ens hem. Det finns kattluckor som bara öppnas om den katt som passerar är rätt katt och detta känner enheten av via ett mikrochip.

Mellan dessa två finns en hel uppsjö av kattluckor med olika funktionalitet. Det finns kattluckor med magnetlås och kattluckor som reagerar på infrarött ljus. Snart kommer säkert en kattlucka med ansiktsigenkänning…

En sak som kan vara bra att tänka på när man installerar kattlucka är att den helst ska vara isolerad och dragfri, detta för att slippa släppa ut värmen i onödan. En dyrare kattlucka har oftast detta redan i sin konstruktion, man kan kan även bygga en distanslåda som gör att man slipper dessa problem.

Vill du veta mer om kattluckor eller kanske köpa en kattlucka rekommenderas ett besök på www.kattlucka.net, där hittar du rekommendationer för inköp av kattlucka.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.